Voor vragen of een afspraak
bel vrijblijvend:088-563 34 00
of stuur ons een bericht

Stroomversnelling

Vrijdag 15 November 2013

Een heldere visie hebben is een voorwaarde voor goed ondernemerschap. Als je geen doel hebt, kun je ook niet scoren.

Bij MKBi is onze focus altijd duidelijk geweest: wij willen een brug slaan tussen betrokken investeerders en gepassioneerde ondernemers. In 2009, toen het idee voor dit fonds vorm begon te krijgen, zagen we al de eerste tekenen dat de banken zich door regelgeving terugtrokken en zo de prachtige kansen lieten liggen die investeren in het mkb biedt. Een gat in de markt waar we nog altijd graag op inspelen, mede omdat dit perfect aansluit bij onze financiële én ondernemende achtergrond. 

Notering aan NPEX

Na een periode waarin we onze organisatie zorgvuldig hebben opgebouwd, is de ontwikkeling in en rondom MKBi de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Zo heeft u wellicht in de Telegraaf gelezen dat MKBi Duurzaam een notering gekregen aan de mkb-beurs van Nederland: NPEX. Een mooie mijlpaal die de handel in verantwoorde midden- en kleinbedrijven steeds tastbaarder maakt.

Dat er enorm veel behoefte is aan financiering via een MKBi-fonds blijkt wel uit het fors toegenomen aantal aanvragen dat we binnenkrijgen. We zouden komende periode rond de 50 miljoen euro aan kwalitatief goede leningen kunnen verstrekken, waarbij onze scherpe selectiecriteria uiteraard gehandhaafd blijven. Daarnaast komen er steeds meer verzoeken voor specifieke fondsen zoals een grondfonds en een technofonds. De financieringsmarkt in het mkb is kortom volop in ontwikkeling.

Vol vertrouwen

De behoefte om uit te geven leningen aan te laten sluiten op het aan te trekken kapitaal, dat is nu de uitdaging van MKBi. En die gaan we graag en vol vertrouwen aan. Zo houden we de komende maanden weer verschillende beleggersbijeenkomsten waarop we een eerlijk en helder beeld geven van de kracht van MKBi. Want we verstrekken niet alleen geld, maar houden ook een vinger aan de pols van de deelnemende bedrijven en verstevigen hun netwerk.

Nu de economie weer aantrekt, het aantal succesvolle mkb-bedrijven stijgt en daarmee de beleggingsmogelijkheden toenemen, wordt het mkb steeds aantrekkelijker voor investeerders. MKBi heeft de structuur om daar verantwoord en toegankelijk op in te spelen. In 2014 zou het mkb wel eens met stip als beleggingsonderwerp kunnen gaan stijgen. De bal ligt voor het doel.

PS: U bent van harte welkom op de beleggersbijeenkomsten van MKBi. De eerstvolgende is op 15 november in restaurant La Casquette in Milsbeek. Interesse in deze meeting of een volgende? Geef u dan op via de website van MKBi.

 

 

Nieuws overzicht
MKBi Glamping Inschrijfformulier

Copyright by Mkbi Groeifonds | Disclaimer | Sitemap | Design by Applepie

Twitter

F. van der Poest Clementlaan 38, 3171 EC Poortugaal T +31 (0)88-563 34 00, E Info@mkbigroeifonds.nl