Voor vragen of een afspraak
bel vrijblijvend:088-563 34 00
of stuur ons een bericht

MKBi Duurzaam: 1 + 1 = 3

Vrijdag 31 Mei 2013

Soms is één en één niet twee, maar drie. Voor MKBi Duurzaam gaat dat zeker op. Toen Jaco Verloop, AA-accountant en Business Consultant bij Visser & Visser, in contact kwam met MKBi, vielen de puzzelstukjes moeiteloos op hun plek. “We versterken elkaar enorm. MKBi Duurzaam is niet alleen goed voor de deelnemende bedrijven en de beleggers, maar ook voor de samenleving.”

Laarzen in de modder

Jaco Verloop was lang op zoek naar investeerders voor een aantal ambitieuze, goed renderende duurzame bedrijven. “Er was voldoende interesse, maar de juiste klik ontbrak.” Tot hij door een collega werd geattendeerd op MKBi. “Alexander Egberink hield zijn presentatie en ik wist meteen dat het goed zat. Dat kwam door de gedegen werkwijze van MKBi, maar vooral ook door de mentaliteit. Gewoon met de laarzen in de modder en samen iets voor elkaar krijgen.”

Een geweldig goede match dus. Wat ook wel blijkt uit het feit dat inmiddels het eerste fonds al zo goed als rond is. Hierin zitten zeven duurzame bedrijven die zich dankzij een financiering van MKBi Duurzaam verder kunnen ontwikkelen. “Het is een stevige mix waarbij de ene een hoger rendement creëert dan de andere. Dat is zo mooi eraan, want hierdoor kun je ook startende bedrijven meenemen, het gezamenlijke risico beperken en toch een goed gemiddeld rendement halen.”

Milieuvriendelijke innovaties

Er wordt hard gewerkt om MKBi Duurzaam nog voor de zomer te laten beginnen. “Dat moet ook wel want er zitten bedrijven bij die groeien als kool en op dit moment de enorme vraag gewoon niet aankunnen. Dat geeft ook meteen aan hoe groot de behoefte is.” 

Duurzaamheid is de verbindende schakel tussen de deelnemers. “Het zijn allemaal bedrijven die tot in hun vezels geloven in het duurzaamheidsbeginsel.” Hoe ze hier vorm aan geven, verschilt wel. “Sommige produceren duurzaam en werken met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, terwijl anderen juist weer milieuvriendelijke innovaties ontwikkelen.”

Vooravond van grote verandering

Om de investeerders te laten zien dat duurzaamheid bij MKBi geen labeltje is dat je ergens opplakt, maar ook echt iets betekent, geeft het fonds de beleggers ook de gelegenheid de bedrijven te bezoeken. “Er is geen betere manier om te laten zien met hoeveel bezieling er wordt gewerkt aan geweldige, vernieuwende producten.”

Jaco Verloop staat voor de volle honderd procent achter MKBi Duurzaam. “Ik denk echt dat we aan de vooravond staan van een grote verandering op de markt. Er zijn vele miljarden aan spaargelden in Nederland en doordat de banken door allerlei oorzaken wat beperkter zijn in financieringsmogelijkheden gaat dat echt op de markt komen. Als het zover is, dan krijgen we nog hoofdpijn van de hoeveelheid werk”, lacht hij. “Overigens proberen we met MKBi Duurzaam altijd waar mogelijk samen te werken met banken.” 

Onafhankelijk van het fonds

Hoe enthousiast Jaco Verloop ook is, hij staat erop om de zaken goed van elkaar te scheiden. “Als vertegenwoordiger van de bedrijven is het mijn taak om onafhankelijk te blijven. Ik draai dus ook niet mee in het fonds.”  

Vaak kunnen de deelnemende ondernemingen ook veel voor elkaar betekenen. “Het grijpt allemaal in elkaar. We zien dat nu ook al gebeuren dankzij het netwerk dat rond MKBi Duurzaam ontstaat. Maar we verplichten niets. Wij gaan ervan uit dat ondernemers zelf heel goed in staat zijn om kansen te zien.”

Nieuws overzicht
MKBi Glamping Inschrijfformulier

Copyright by Mkbi Groeifonds | Disclaimer | Sitemap | Design by Applepie

Twitter

F. van der Poest Clementlaan 38, 3171 EC Poortugaal T +31 (0)88-563 34 00, E Info@mkbigroeifonds.nl