Voor vragen of een afspraak
bel vrijblijvend:088-563 34 00
of stuur ons een bericht

Juist het duwtje geven dat nodig is

Woensdag 05 Juni 2013

Guido Joore, Ad Schoenmakers en Henk Kats zijn alle drie partners van Joore Registeraccountants & Belastingadviseurs en zeer betrokken bij MKBi. Als geen ander weten zij wat er leeft onder mkb-bedrijven. Over de behoefte aan initiatieven zoals die van MKBi zijn ze duidelijk: ja, die is er.

Waren jullie meteen enthousiast toen u hoorde over het MKBi Groeifonds?

“Ja. Jonge groeiende ondernemingen met een beperkt trackrecord hoeven op dit moment van banken niet veel te verwachten. Terwijl deze bedrijven met de juiste begeleiding en financiering juist net die sprong kunnen maken die voor de ondernemers en MKBi zorgt voor een win-winsituatie.”

Wat is de kracht van het fonds?

“MKBi is niet zomaar een geldverstrekker, maar werkt samen met partners. Zij hebben allemaal dezelfde motivatie: eraan bijdragen dat een onderneming haar doelstellingen kan realiseren en juist dat duwtje in de rug geven dat hiervoor nodig is. Niet alleen financieel – zoals bij een bank – maar ook in de procesbegeleiding. Door het bedrijf in control te brengen, kan op alle facetten goed gestuurd worden. Zonder op de stoel van de ondernemer zelf te gaan zitten.”

Denken jullie dat deze werkwijze in de toekomst navolging krijgt?

“In de markt zie je steeds meer van deze alternatieve financieringsvormen. Voor investeerders is beleggen via banken steeds minder aantrekkelijk. Dit komt door de risico’s die men de afgelopen jaren ondervond bij beleggen zonder er grip op te hebben. Daarnaast spelen de afstandelijkheid, de ondoorzichtigheid en de onbekendheid met producten vaak ook een negatieve rol. De kracht van MKBi is dat het voldoende investeerders heeft én een gedegen organisatie is met deskundige partners die tegemoet kan komen aan de grote vraag naar financieringen door jonge groeiende ondernemingen.”

Waarom zijn Joore en MKBi een goede match?

“Snelheid, deskundigheid, een scherpe prijs en persoonlijk contact zijn keywoorden die bij Joore daadwerkelijk in de praktijk gebracht worden. Alleen die dingen doen waar je goed in bent en indien de situatie zich voordheid en de onbekendheid met producten vaak ook een negatieve rol. De kracht van MKBi is dat het voldoende investeerders heeft én een gedegen organisatie is met deskundige partners die tegemoet kan komen aan de grote vraag naar financieringen door jonge groeiende ondernemingen.”

Waarom zijn Joore en MKBi een goede match?

“Snelheid, deskundigheid, een scherpe prijs en persoonlijk contact zijn keywoorden die bij Joore daadwerkelijk in de praktijk gebracht worden. Alleen die dingen doen waar je goed in bent en indien de situatie zich voordoet samenwerken met partners die in andere dingen goed zijn. Alles om samen een voor de klant zo goed mogelijk resultaat te boeken. Zo werkt MKBi, zo werkt Joore.”

Wat is de rol van Joore bij het MKBi Groeifonds?

“Vanaf het begin van een aanvraag zitten wij aan tafel met alle bij het selectieproces betrokken partners. Iedereen bekijkt vanuit zijn deskundigheid wat bij een aanvraag nu specifiek van belang is. Geen lijstjes afvinken, maar hardop nadenken en sparren om op een efficiënte manier tot de kernaspecten te komen. Vervolgens wordt de selectiefase geëvalueerd en informatie uitgewisseld. Zo kunnen wij bij due-diligenceonderzoek – in plaats van met hagel te schieten – ons sec op de relevante aspecten richten. Om dit goed te kunnen doen, moet je een teamplayer zijn en afspraken nakomen. Bij Joore spreekt dat voor zich.” 

Wat verwachten jullie van het MKBi Groeifonds in de toekomst?

“Na dit eerste fonds zullen er nog vele volgen. We zijn pas korte tijd bezig, maar je proeft gewoon dat dit een ‘product’ is waar ondernemers op gewacht hebben. De toekomst ziet er dus goed uit.” 

Nieuws overzicht
MKBi Glamping Inschrijfformulier

Copyright by Mkbi Groeifonds | Disclaimer | Sitemap | Design by Applepie

Twitter

F. van der Poest Clementlaan 38, 3171 EC Poortugaal T +31 (0)88-563 34 00, E Info@mkbigroeifonds.nl