Voor vragen of een afspraak
bel vrijblijvend:088-563 34 00
of stuur ons een bericht

Hoe meer checks, hoe steviger de constructie

Vrijdag 15 November 2013
De belangen van de obligatiehouders van MKBi worden behartigd door Orangefield. Directeur Soulaimene F’touh: “Wij hebben het afgelopen jaar veel initiatieven zoals dat van MKBi voorbij zien komen, maar zij zijn een van de weinigen die nu al echt acti

De belangen van de obligatiehouders van MKBi worden behartigd door Orangefield. Directeur Soulaimene F’touh: “Wij hebben het afgelopen jaar veel initiatieven zoals dat van MKBi voorbij zien komen, maar zij zijn een van de weinigen die nu al echt acti

Het vertrouwen van obligatiehouders is een voorwaarde voor een succesvol investeringsfonds. Dat is de overtuiging van de mensen achter MKBi. Om hier optimaal aan tegemoet te komen, is Orangefield ingeschakeld. Deze groep biedt wereldwijd professionele diensten aan voor bijvoorbeeld financiële instellingen en internationale private-equityfondsen. “De belangenbehartiging van de obligatiehouder is onze primaire rol bij MKBi. Zo houden we in de gaten of alle documentatie in orde is en of er geen belangenconflict tussen de beheerder en de investeerders ontstaat”, zegt Soulaimene F’touh.    

Checks verstevigen constructie

MKBi is dit niet verplicht. “Ze hebben zelf voor deze constructie gekozen. Er komt binnenkort wel een dergelijke verplichting, maar die geldt alleen voor fondsen boven de 500 miljoen.” Dat MKBi zichzelf desondanks laat controleren door een buitenstaander pleit voor hen, meent Soulaimene F’touh. “Dat is altijd goed. Hoe meer checks je hebt in het systeem, hoe steviger de constructie.”

De Palm Invest-zaak is de grote nachtmerrie van iedere investeerder. Om ervoor te zorgen dat het geld van de investeerders met zekerheid op de juiste plaats terechtkomt, loopt de uitbetaling van de lening altijd via Orangefield. “Wij controleren de documenten en als die akkoord zijn, zetten wij de betaling aan de notaris klaar in het online betalingssysteem. Daarna moet de beheerder zelf ook nog op de knop drukken.”

MKBi up and running

In principe heeft Orangefield geen contact met de investeerders zelf. “Behalve als er klachten zijn en ze komen er niet uit met de manager. Als er problemen zijn in het fonds zijn wij het aanspreekpunt voor de obligatiehouders.” Tot nu toe is dat gelukkig nog niet aan de orde geweest. “De samenwerking verloopt heel goed. De beheerder levert de documenten tijdig aan waardoor wij alles goed kunnen reviewen.”

Soulaimene F’touh is dan ook enthousiast over de manier van werken van MKBi. “Ze weten van aanpoten en zijn als een van de weinige fondsen ook al echt up and running. Er komen wel meer van dit soort initiatieven aan, maar bij MKBi kun je nu al direct instappen.”

  

Nieuws overzicht
MKBi Glamping Inschrijfformulier

Copyright by Mkbi Groeifonds | Disclaimer | Sitemap | Design by Applepie

Twitter

F. van der Poest Clementlaan 38, 3171 EC Poortugaal T +31 (0)88-563 34 00, E Info@mkbigroeifonds.nl