Voor vragen of een afspraak
bel vrijblijvend:088-563 34 00
of stuur ons een bericht

Eagle Acuity maakt productieproces transparant

Maandag 10 Juni 2013

MKBi-partner Roger Tilmans heeft zijn sporen in het bedrijfsleven ruimschoots verdiend. De commerciële en technische kennis die hij opdeed brengt hij nu samen in zijn bedrijf Eagle Acuity. Het resultaat is een accurate scanmethode die exact inzicht geeft in hoe een onderneming er technisch voor staat. Een unieke aanpak, die uiteraard ook wordt ingezet in de selectieprocedure van het MKBi Groeifonds.

Als Roger Tilmans in zijn succesvolle carrière iets leerde, dan is het wel dat je de kracht, kennis en invloed van de mensen achter de machines niet moet onderschatten. “En juist zij worden vaak vergeten. Maar ze bepalen wel voor een groot gedeelte of je op tijd kwaliteit kunt leveren binnen de marge.”

Technologische kennis is ook vaak in onvoldoende mate aanwezig bij de beoordelaars. “Terwijl de capaciteiten van de machines en de investeringen in onderhoud die zijn gedaan én eraan zitten te komen samen met de medewerkers enorm veel zeggen over de capaciteiten en waarde van een bedrijf.” De scan van Eagle Acuity maakt daarom het hele productieproces transparant en gaat dus verder waar het gemiddelde due-diligence onderzoek stopt.

Porsche kopen

Om zijn verhaal kracht bij te zetten geeft Roger Tilmans het voorbeeld van een auto. “Stel jij wilt een gebruikte Porsche kopen voor 100.000 euro. Als je slim bent, dan neem je een monteur mee die de wagen goed inspecteert. Hij ziet dat je de distributieriem moet vervangen, de vering niet goed is, et cetera. Kortom, dat gaat je nog eens 25.000 euro kosten. Wat doe je dan? Juist. Je zegt: of je repareert de boel of je verlaagt de prijs naar 75.000 euro. De monteur heb je dan in één klap terugverdiend.”

Hij begrijpt niet dat bij de koop van een auto of een huis wel grondig wordt gekeken naar de waarde en de bijkomende kosten en bij een bedrijf niet. “De waarde ligt mede op de werkvloer, niet alleen in de top van de organisatie. Ik ga altijd uit van het ijsbergprincipe: negen tiende ligt onder water. Dat is onzichtbaar, maar met Eagle Acuity maken we het zichtbaar.”

Grote namen

De partners waarmee Eagle Acuity samenwerkt zijn onmisbaar in het proces. Roger Tilmans werkt hiervoor samen met grote namen zoals Bosch Rexroth en Stork. “We hebben een ultrascan ontwikkeld door het geluid, de trilling en warmte te meten en oliemonsters te onderzoeken en kunnen daardoor nauwkeurig de staat van machines bepalen zonder die uit elkaar te halen. Dit combineren we met een onderzoek van de operators en kennis en kunde ter plekke.” De scanresultaten worden volledig inzichtelijk gemaakt. “Alle informatie vertalen we naar een waarde. Samen vormen die de basis van een matrix. Kleuren geven aan hoe urgent een probleem is. In één oogopslag is duidelijk wat er moet gebeuren. Als bedrijven dat willen kunnen ze de partners daarvoor ook inschakelen.”

De scan van Eagle Acuity wordt ingezet bij bijvoorbeeld overnames, fusies en probleemanalyses bij het opvoeren van de productie. Ook voor het selectieproces van MKBi is de scan van grote waarde. “Het MKBi Groeifonds investeert in innovaties. Deze scan geeft inzicht in hoe een technologische firma ervoor staat. Als de bestaande installaties er bijvoorbeeld slecht aan toe zijn, dan loopt de investeerder een risico.”

Vroegtijdige signalering

De methode van Eagle Acuity zorgt voor een vroegtijdige signalering en zorgt ook nog eens voor structurele verbeteringen. Dat sluit naadloos aan op de doelstellingen van het groeifonds. Om zich als partner aan te sluiten bij het MKBi Groeifonds, ging Roger Tilmans niet over één nacht ijs. “Ik heb eerst goed uitgezocht wie de mensen achter het fonds waren.”

En zij hebben hem kunnen overtuigen. “Dit is een mooie manier om ondernemers te helpen nu de banken steeds beperkter zijn in hun financieringsmogelijkheden.” Beleggers zullen steeds vaker voor dergelijke fondsen gaan kiezen, verwacht hij. “Met een rente van 1,6 procent bij de bank hou je niks over. Hierbij haal je zes of zeven procent. Dat is altijd meer dan de bank.” 

Voor meer informatie: www.eagle-acuity.com

Nieuws overzicht
MKBi Glamping Inschrijfformulier

Copyright by Mkbi Groeifonds | Disclaimer | Sitemap | Design by Applepie

Twitter

F. van der Poest Clementlaan 38, 3171 EC Poortugaal T +31 (0)88-563 34 00, E Info@mkbigroeifonds.nl