Voor vragen of een afspraak
bel vrijblijvend:088-563 34 00
of stuur ons een bericht

Comfortabel en in control

Woensdag 12 Juni 2013

Goed voor de belegger en goed voor de deelnemende bedrijven. Het mes snijdt aan twee kanten als het gaat om de quickscan van MKBi-partner MNBPROFESSIONALS. “Door onze bijdrage aan het selectieproces geven we beleggers een comfortabel gevoel. De ondernemers krijgen inzicht zodat ze nog meer in control kunnen zijn”, zegt Paul Joore, eigenaar van MNBPROFESSIONALS.  

Wat is je missie? Het antwoord op die vraag is voor Paul Joore van cruciaal belang. “Hoe kun je ooit grip krijgen op je bedrijf als je niet weet wat je bestaansrecht is?” Met zijn zelfontwikkelde quickscan doorgrondt de bedrijfseconoom en registeraccountant bedrijven aan de hand van 33 vragen. “Cijfers zijn de basis, maar het gaat vooral om de wereld achter de getallen. Want het zijn de mensen die het moeten doen. Om je doel te bereiken moet je bewuste, doelgerichte keuzes maken.”

Bedrijvenpsycholoog

De quickscan van MNBPROFESSIONALS geeft inzicht in de strategie, operationele vaardigheden, rapportage, compliance en waarde. Als een soort bedrijvenpsycholoog doorgrondt Paul Joore zo het bedrijf tot in de kern. “Dat geeft zicht op de risico’s, maar vooral ook op de kansen.”

De quickscan is een van de eerste onderzoeken waarmee bedrijven te maken krijgen als ze in aanmerking willen komen voor een financiering van MKBi. “Het is een mooi instrument om in een relatief korte tijd een goed beeld te krijgen van een bedrijf.” De eindscore geeft uiteindelijk aan in hoeverre de ondernemer grip heeft op zijn organisatie.  

Betrouwbare partij

De werkwijze van MKBi sprak Paul Joore direct aan. “Dat moet ook wel want als er iets mis zou gaan, is voor ons als partner het afbreukrisico groot. Wat ik zo sterk vind aan MKBi is dat zij een gat in de markt op een unieke manier invullen. Door met een mix van verschillende disciplines zorgvuldig naar een bedrijf te kijken, kun je de juiste bedrijven aan je binden. Zo kun je aantonen bij de beleggers dat je een professionele, betrouwbare partij bent.”  

Als bedrijven dat willen, kan MNBPROFESSIONALS ook concreet helpen de doelen te bereiken.  “Binnen het mkb zie je dat ondernemers vaak niet in staat zijn alle terreinen van het speelveld te beheersen. Ze zijn bijvoorbeeld commercieel heel sterk, maar vinden het moeilijk gericht te sturen. Wij dragen niet alleen de oplossing aan, maar gaan ook zelf de werkvloer op om zorg te dragen voor de implementatie.”

Nieuws overzicht
MKBi Glamping Inschrijfformulier

Copyright by Mkbi Groeifonds | Disclaimer | Sitemap | Design by Applepie

Twitter

F. van der Poest Clementlaan 38, 3171 EC Poortugaal T +31 (0)88-563 34 00, E Info@mkbigroeifonds.nl